בימים של מחלוקות קשות ודילמות לא פשוטות, נדמה שהדבר היחיד עליו לא תהיה מחלוקת הוא המצב בכבישים. למרבה הצער, בשנים האחרונות הפכו תאונות הדרכים לחלק בלתי נפרד מהחיים של כולנו.
בין תאונות הדרכים שמתרחשות כאן, תאונות אופנוע הן המדאיגות ביותר משום שהן המסוכנות ביותר והתוצאה שלהן יכולה להיות קטלנית.
אין איש שזרה לו הסיטואציה של צלצול טלפון בשעה מאוחרת, צלצול רועם שמיד מבהיר שקרתה תאונה. כל מי שראה או חווה בעצמו את התרחשותן של תאונות אופנוע יודע היטב כי לצאת ממצב של תאונות אופנוע ללא פגע זו משימה בלתי אפשרית. לרוב, הנהג נפצע באיזשהו אופן והפציעות הן בדרך כלל קשות. זהו המקרה הפחות נוראי שכן רבים קיפחו את חייהם בשל תאונות אופנוע והותירו משפחות כואבות מאחוריהם.
תאונות אופנוע – חלום בלהות
לכל תאונת דרכים יש את הפוטנציאל להיות קטלנית ולגבות חיי אדם אבל כשמדובר על תאונות אופנוע, החששות גדלים והסיכון גדל. מלבד הקסדה, אין לרוכב האופנוע מיגון אמיתי ששומר עליו. באופנוע אין כריות אוויר, אין חגורת בטיחות, אין את הרכב עצמו שיגן על הנהג. בשל כך כי נקודת הפתיחה של רוכב האופנוע היא יותר בעייתית, כל גורם סיכון רק מגביר את הסכנה בה נמצאים רוכבי אופנועים בשעה של תאונות אופנוע.
מהירות מופרזת, כביש רטוב, נהיגה לא מספיק זהירה, כל אלה יכולים לגרום לתאונה ולנזק לנהגים אך במצב של תאונות אופנוע ההשלכות יהיו לרוב עגומות הרבה יותר.
תאונות אופנוע – סוגיית הפיצוי
אם כבר עברנו את החוויה הלא נעימה הזו של תאונת אופנוע, כדאי לפחות שנדע מהן הזכויות שלנו בהקשר הזה. ראשית כל מאוד חשוב לדעת שחוקי מדינת ישראל קובעים כי כל מי שנפצע בתאונת דרכים, זכאי לקבל פיצוי עבור הנזק שנגרם לו ואין זה משנה אם הוא האשם בתאונה או שהצד השני הוא האשם בה. כלל זה חל גם על תאונות אופנוע כמובן.
אם נפגעתם בתאונת אופנוע, חברת הביטוח שלכם אחראית לפצות אתכם על הנזק שנגרם לכם בעקבות התאונה. גם מי שלא היה מבוטח בעת התאונה, יכול להגיש תביעה כנגד הנהג השני אך זאת רק בתנאי שהאשמה הינה של הנהג השני ולא שלכם….
כיצד לנהוג לאחר תאונות אופנוע?
1. קבלת טיפול רפואי – אם נפצעתם ואתם זקוקים לטיפול, אל תתעכבו ודאגו לקבל את כל העזרה הרפואית לה אתם זקוקים. חשוב מאוד כי יהיה בידכם תיעוד רפואי מלא כדי שתוכלו להוכיח את אשר קרה בתאונה כשיהיה בכך צורך.
2. דאגו לאישור מהמשטרה – עליכם לקבל את אישור המשטרה אודות התרחשותה של תאונה עם כל פרטי הנהגים, הפוליסות שלהם וכדומה.
3. תיעוד בזירת התאונה – אם הדבר מתאפשר, צלמו את מקום התאונה, את הרכב שלכם שנפגע ואת הפציעות שלכם. כל תיעוד כזה יכול לעזור לכם מאוד בהמשך הדרך מול חברת הביטוח.
לסיכום, נצא מכאן בקריאה לכל הנהגים באשר הם, נהגי מכוניות ונהגי אופנועים, לנהוג בזהירות ולקדש את ערך החיים שלנו כי כולנו בסך הכול רוצים לחזור הביתה בשלום.