מחלת הסוכרת היא מחלה כרונית, הפוגעת בחילוף החומרים בגוף, וכתוצאה מכך גורמת לרמות גבוהות ומסוכנות של גלוקוז (סוכר) בדם. קיימים בעיקר שני סוגי סוכרת: סוכרת סוג 1 (נעורים) וסוכרת סוג 2 (מבוגרים). מחקרים אחרונים מצביעים, כי מחלת הסוכרת סוג 2 עשויה להתפרץ או להתפתח אצל אנשים מסוימים לא רק על רקע גורמים פיזיים בלבד (כגון: משקל עודף, צריכת אוכל מעובד, העדר פעילות גופנית ונטייה גנטית), אלא כתוצאה משילוב עם גורמים סביבתיים, כגון אירועי מתח ולחץ קיצוניים.
מה הקשר בין תאונת עבודה והתפרצות מחלת הסוכרת?
אירוע חריג בעבודה, כמו תאונת עבודה, עשויה לגרום לעובד למתח/לחץ נפשי קיצוני, שבעקבותיה עלול לפתח תוך זמן קצר את מחלת הסוכרת. הקשר בין תאונת עבודה והתפרצות מחלת הסוכרת אצל העובד התגבש בפסיקות בית הדין, ולא נמצאה התייחסות מפורשת לכך בחוק הביטוח הלאומי ותקנותיו. כך למשל, תקנות הביטוח הלאומי, קבעו רשימה סגורה של מחלות הנחשבות כ-"מחלת מקצוע", כאשר מחלת הסוכרת בכלל אינה מופיעה ברשימה זו.
מה הנסיבות בהן ניתן לקשור בין תאונת העבודה והתפרצות הסוכרת?
בפסיקת בתי הדין לעבודה, נמצאו נסיבות מסוימות בהן ניתן יהיה להכיר בהתפרצות מחלת הסוכרת אצל העובד כתוצאה מאירוע חריג בעבודה (כמו תאונת עבודה), כדלקמן:
- התרחש "אירוע חריג" בעבודה – אירוע לחץ נקודתי וחד פעמי שאינו שגרתי, שניתן לדעת בדיוק מתי והיכן התרחש, ומתקיים קשר סיבתי בינו לבין התפרצות המחלה (למשל: אירוע אלימות או איומים בעבודה).
- בחינת האירוע כ-"חריג" תיעשה באופן סובייקטיבי (מנקודת מבטו של העובד), אך תתבסס על ראיות אובייקטיביות. אירוע חריג כאמור, יכול להיות גם תאונת עבודה, כמו פציעה שהתרחשה לעובד תוך כדי ועקב העבודה (לרבות בדרכו אל העבודה וממנה) והמחלה התפרצה בסמוך לכך.
- האירוע החריג בעבודה גרם לעובד למתח או לחץ נפשי קיצוני. אין מדובר על לחץ ומתח נפשיים מתמשכים שנגרמו לעובד כתוצאה מסביבת עבודה לחוצה (כגון: עמידה בזמנים או יעדים).
- זמן סביר לאחר האירוע החריג בעבודה התפרצה אצל העובד מחלת הסוכרת. לעניין זה, טווח זמן של עד 3 חודשים ממועד האירוע החריג ייחשב סביר. ככל שחלוף הזמן בין מועד קרות האירוע החריג בעבודה לבין מועד התפרצות המחלה גדל, כך ייחלש הקשר הסיבתי בין השניים.
ממי ניתן לקבל פיצוי בגין הכרת הסוכרת כתאונת העבודה?
המוסד לביטוח הלאומי – על העובד הנפגע יהיה להגיש תביעה להכרת התפרצות הסוכרת כתאונת עבודה. ככל שמחלתו תוכר כתאונת העבודה, העובד עשוי לקבל בהתאם לנסיבותיו האישיות זכויות/קצבאות/גמלות, כגון:
- במקרה שהועדה הרפואית קבעה נכות בשיעור שבין 9%-19%, הנפגע עשוי להיות זכאי למענק כספי חד פעמי.
- במקרה שהועדה הרפואית קבעה נכות בשיעור העולה על 20%, הנפגע עשוי להיות זכאי לקצבה לכל החיים. יש לציין, כי חישוב הקצבה נעשה על בסיס שכר עבודתו של הנפגע ערב פרוץ המחלה, ובהתאמה לשיעור אחוזי הנכות.
- בהתאם למצבו הבריאותי וחומרת מחלתו, הנפגע עשוי לקבל השתתפות כספית בשיקום מקצועי.
בית הדין לעבודה – ככל שהתביעה נגד הביטוח הלאומי תידחה, באפשרות הנפגע להגיש תביעה להכרה במחלת הסוכרת כתאונת עבודה בבית הדין לעבודה. במסגרת תביעה זו, נטל ההוכחה יהיה מוטל על כתפי הנפגע להוכיח את הקשר הסיבתי הישיר בין האירוע החריג בעבודה לבין התפרצות המחלה.
הואיל ומטבע הדברים, הדיון בשאלת הקשר הסיבתי בין התפרצות מחלת הסוכרת לבין האירוע החריג הוא גם רפואי, בית הדין ימנה מומחה רפואי מטעמו שיקבע האם מתקיים קשר רפואי כאמור.
לאור האמור, ובהתחשב במורכבות והקושי בהוכחת הקשר הסיבתי בין האירוע החריג להתפרצות הסוכרת, מומלץ מאוד להיוועץ עם עו"ד המתמחה בתחום זה.