עורך דין תאונות - COMPENSATION

תאונת דרכים עם קורקינט – 7 דברים שחייבים לדעת

מכת מדינה או המצאת המאה? התשובה אינה חד משמעית. קורקינט חשמלי הפך זה מכבר לאמצעי תחבורה נפוץ במדינה על אף מסוכנותו. בין היתר משום שהוא זול, זריז ו"עוקף פקקים". בנוסף, לא נדרש רישיון נהיגה או מספר רישוי ומשכך, אין צורך (וגם לא ניתן) לבטח אותו בביטוח חובה.

אם כך, מה קורה כאשר קורקינט מעורב בתאונת דרכים? האם מדובר בתאונת דרכים "רגילה" כהגדרת החוק? מה קורה אם לרוכב הקורקינט נגרמו נזקים כתוצאה מהתאונה? מי אחראי לפצות אותו? ובעצם, מה חייבים לדעת כאשר מעורבים בתאונת דרכים עם קורקינט?

תוכן עניינים

# 1 קורקינט חשמלי אינו מהווה "רכב מנועי"

בשנים האחרונות ניתן לראות ברחובות ובכבישים יותר ויותר רוכבי קורקינטים. בהתאמה- אף יותר תאונות דרכים במעורבותם. מצב זה ו"מבול" המקרים שהגיעו לפתחם של בתי המשפט, אילצו אותם להכריע ונקבע, כי קורקינט חשמלי אינו מהווה רכב מנועי.

פרקטית משמעות הדבר, הינה כי קורקינט חשמלי אינו נכנס בגדרי החוק לנפגעי תאונות דרכים. לכן- אינו מצריך רישיון נהיגה (רק גיל מינימאלי לרכיבה עליו). אף לא נדרש כי לקורקינט יהיה מספר רישוי משמע- אף לא ניתן לבטחו בביטוח חובה.

    פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

    # 2 אל תאמר נואש – אפשר לקבל פיצוי בגין נזקי גוף

    אמנם קורקינט אינו נחשב לרכב מנועי, אך אם יהיה מעורב בתאונת דרכים עם כזה- יוכל לתבוע את ביטוח החובה של הרכב המעורב. בסיטואציה כזו, ייחשב רוכב הקורקינט בעצם להולך רגל. התאונה תיחשב כתאונת דרכים על כל הנגזר מכך.

    יצוין, כי במקרה של תאונה בין רוכב קורקינט להולך רגל- זו לא תאונת דרכים. אופציית הפיצוי לצדדים תהיה במסגרת נזיקית רגילה (לרבות אשם תורם). הצדדים יוכלו לתבוע זה את זה ולדרוש פיצוי האחד מהשני בהתאם לנסיבות העניין.

    # 3 כמו בתאונת דרכים רגילה – זה לא משנה מי אשם בה

    יוזכר, כי בכל הנוגע לנזקי גוף בתאונת דרכים- האחריות הינה מוחלטת. אין משמעות לשאלה באשמת מי קרתה התאונה. כך גם בכל הנוגע לקורקינט חשמלי. גם אם זו אשמתו המוחלטת של רוכב הקורקינט, עדיין יוכל לתבוע את ביטוח החובה של הרכב המעורב.

    # 4 מה לעשות אחרי תאונת דרכים עם קורקינט

    יש לנהוג כפי שנוהגים לאחר כל תאונת דרכים. יש להחליף פרטים עם נהג הרכב המעורב (רישיון נהיגה, תעודת זהות, פוליסת חובה, פרטי התקשרות). יש לתעד את מקום ופרטי התאונה- לצלם נזקי רכוש. לאסוף עדויות ופרטי העדים (באם ישנם).

    גם כאן, חיוני לקבל טיפול רפואי בסמוך ככל שניתן לאחר התאונה ולהדגיש כי המדובר בתאונת דרכים. לבצע את כל הבדיקות הדרושות ולאסוף את כל החומר הרפואי מכאן ואילך.

    לא לשכוח בנוסף להוציא אישור משטרה המעיד על עצם קרות התאונה. חברות ביטוח רבות מנסות להתנער מאחריות על ידי הטלת ספק בעצם קרות התאונה עצמה.

    # 5 נזקים גופניים – לרוב חמורים יותר

    נכון הוא, כי נזקי גוף כתוצאה מתאונות דרכים הינם שכיחים וקורים על פי רוב. אך נזקי הגוף העלולים להיגרם לרוכב הקורקינט חמורים שבעתיים. רוכב הקורקינט למעשה חשוף לכל פגיעה באופן משמעותי יותר ובאופן טבעי, מסתכן הרבה יותר.

    נזקי גוף גורמים לפגיעות רבות: גופניות, כלכליות, נפשיות ועוד ואף להוצאות כספיות רבות. לכן, פיצוי בגין נזקי גוף לרוכב קורקינט בתאונת דרכים הינו קריטי להחלמתו ולהשבתו לשגרת חייו ככל שניתן.

    # 6 את מי נתבע

    בתאונת דרכים "רגילה" בין קורקינט לרכב מנועי – נתבע את חברת הביטוח שביטחה את הרכב המנועי. יצוין, כי אם מדובר בתאונת דרכים המהווה גם תאונת עבודה, ניתן להגיש תביעה גם למוסד לביטוח לאומי לקבלת דמי פגיעה וקצבת נכות.

    # 7 חשוב להתייעץ עם עורך דין מומחה לתאונות דרכים

    נכון הוא כי חסרונות הרכיבה על קורקינט עולים על יתרונותיה. אך כפי שזה נראה, הקורקינט לא "הולך" לשום מקום. ולכן, מעבר לשמירה על בטיחות וכללי הדרך והכביש, כדאי להכיר ולדעת מה קורה במקרה של תאונת דרכים עם קורקינט וכיצד ניתן לקבל פיצוי בגין נזקיה.

    אמנם תאונות דרכים עם קורקינט הינן עדיין "בחיתולים". עם זאת, ישנם עורכי דין שתאונות דרכים הן עיקר התמחותם ולכן, מומלץ להתייעץ עימם על מנת לקסם את גובה הפיצוי.

    *המופיע באתר Compensation אינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין בו המלצה או חוות דעת. העושה שימוש בתוכן או המסתמך עליו, עושה זאת באחריותו.

    * יש לכם הצעות לעדכון/תיקון התוכן? אנא כתבו לנו כאן

    לייעוץ ראשוני חייג 077-8041969 (זמינות 24 שעות)
    פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מידע חשוב נוסף
      הצעה לשינוי/תיקון תוכן באתר

      מצאתם טעות, שגיאה, אי דיוקים בתוכן?

      חסר לכם מידע נוסף שנכון לדעתכם להוסיף?

        קבלו מראש את תודתנו והערכתנו הכנה!