עורך דין תאונות - COMPENSATION

סיאטיקה? דע מהן זכויותיך בביטוח הלאומי!

סיאטיקה מאופיינת בכאבים שונים בגב ברגליים ובישבן, כאלה שעשויים להגביל את תנועת החולה באופן שמשפיע ישירות על יכולת התפקוד שלו.

סוגים שונים של סיאטיקה, בהתאם לנזקים שנגרמו לחולה, עשויים להקנות סל זכויות בביטוח לאומי, החל מקצבת נכות ועד להטבות מס ושיקום מקצועי.

לכן, אם אתם סובלים מסיאטיקה ועדיין לא הגשתם תביעה לביטוח לאומי, המאמר הזה הוא בשבילכם.

סיאטיקה? דע מהן זכויותיך בביטוח הלאומי!

תוכן עניינים

מה זה סיאטיקה?

סיאטיקה היא שם כולל למספר תופעות הקשורות לעצב הסיאטי בגוף ביניהן פריצת דיסק, דלקת חוליות, בלט דיס, או מקרים אחרים בהם מופעל לחץ בלתי תקין על העצב.

מדובר בתסמינים של כאבים שמוקרנים לרגליים, כאבי גב או ישבן חמורים, חולשה של השרירים באזור הגב התחתון, אובדן תחושה או תחושת נמלים באחת הרגליים וכדומה.

כאבים אלו עשויים להגביל באופן ממשי את יכולת התנועה והתפקוד היום יומי של הסובל מסיאטיקה.

    פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

    כיצד מגישים תביעה לביטוח לאומי בגין סיאטיקה?

    תביעה לביטוח לאומי בגין סיאטיקה מתבצעת במספר שלבים:

    1. איסוף מסמכים – על מנת להגיש תביעה לביטוח לאומי בגין סיאטיקה, עליכם לבצע את כלל הבדיקות הנדרשות ולאסוף מסמכים רפואיות וחוות דעת המצביעות על כך שהינכם סובלים מסיאטיקה שמשפיעה על יכולת התפקוד שלכם ומגבילה אתכם באופן פיזי.
    2. מילוי טפסים והגשת התביעה – לאחר שאספתם את כלל המסמכים, עליכם למלא את כלל הטפסים הנדרשים ולצרף לתביעה את המסמכים שאספתם. תוכלו לבדוק אילו טפסים אתם נדרשים לצרף דרך האתר של ביטוח לאומי.
    3. זימון לוועדה הרפואית – לאחר הגשת התביעה, תזומנו לוועדה הרפואית שתבחן את מצבכם ותקבע את שיעור אחוזי הנכות. הועדה תקבע גם האם הנכות היא זמנית או לצמיתות.
    4. אפשרות הגשת ערר – במידה שאינכם מרוצים מתשובת הוועדה, תוכלו להגיש ערער לוועדת הערעורים של ביטוח לאומי על מנת שתבחן את מצבכם.

    כמה אחוזי נכות צפויים לקבוע למבוטח הסובל מסיאטיקה?

    הוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי צפויה לקבוע למבוטח הסובל מסיאטיקה אחוזי נכות בהתאם להשפעת הסיאטיקה על יכולת התפקוד הבסיסית שלו ובהתאם להגבלת התנועה והכאבים שנוצרו.

    בניגוד לעבר, במקרה של סיאטיקה הוועדה הרפואית יכולה לקבוע נכות נוירולוגית ואורתופדית גם יחד, ולכן אין מניעה לקבוע אחוזי נכות התואמים את שני סוגי הנכויות.

    חשוב לציין כי אחוזי הנכות שהוועדה הרפואית תקבע עשויים להיות שונים ממקרה למקרה, שכן כפי שצוין קודם, סיאטיקה היא מונח שמתאר מספר מצבים שמשפיעים באופן שונה על חולים שונים.

    אילו זכויות ניתן לקבל מביטוח לאומי בגין סיאטיקה?

    ניתן לקבל מגוון רחב של זכויות מביטוח לאומי בגין סיאטיקה, וזאת בהתאם לחומרת המצב של החולה ואחוזי הנכות שקבעה לו הוועדה הרפואית.

    ראשית, במידה שהוועדה הרפואית קבעה לחולה מעל 60% נכות רפואית ודרגת אי כושר, החולה יהיה זכאי לקבלת קצבת נכות שמשולמת באופן חד פעמי/קבוע בהתאם לנכות.

    שנית, גם אם הוועדה הרפואית קבעה לכם אחוז נכות נמוך יותר כך שאינכם זכאים לקבלת קצבת נכות, ייתכן שתהיו זכאים לקבלת שיקום מקצועי, במסגרתו תקבלו סיוע במימון לימודים, אבחון תעסוקתי ועזרה נוספת.

    בנוסף, בשיעור אחוזי נכות של 90%-100%, תוכלו לקבל נקודות זיכוי ממס הכנסה ואף פטור מתשלום מס הכנסה.

    זכויות נוספות הקשורות להטבות כלכליות הן הנחה בארנונה, הנחה במס רכישה, סיוע בתשלום שכר דירה, פטור מתשלום עמלות בנקים ועוד.

    לסיכום, במידה שאתם סובלים מסיאטיקה ומעוניינים להגיש תביעה לביטוח לאומי על מנת למצות את זכויותיכם, כדאי לפנות לקבת ייעוץ משפטי, שכן בחלק מהמקרים הגשת תביעה היא תהליך מורכב וארוך.

    בנוסף, עורך דין מומחה ומנוסה בתחום עשוי לסייע לכם להבין לאילו זכויות אתם זכאים, ולהעלות את סיכויי התביעה שלכם.

    *המופיע באתר Compensation אינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין בו המלצה או חוות דעת. העושה שימוש בתוכן או המסתמך עליו, עושה זאת באחריותו.

    * יש לכם הצעות לעדכון/תיקון התוכן? אנא כתבו לנו כאן

    לייעוץ ראשוני חייג 077-8041969 (זמינות 24 שעות)
    פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      מידע חשוב נוסף
      הצעה לשינוי/תיקון תוכן באתר

      מצאתם טעות, שגיאה, אי דיוקים בתוכן?

      חסר לכם מידע נוסף שנכון לדעתכם להוסיף?

        קבלו מראש את תודתנו והערכתנו הכנה!