במידה שאתם סובלים מלחץ דם נמוך שמשפיע על יכולת התפקוד שלכם ועל המצב הבריאותי הכללי שלכם, ייתכן שאתם זכאים לקבלת מספר זכויות והטבות מהביטוח הלאומי.
המאמר שלפניכם, מרכז את המידע החשוב והעיקרי בנוגע לזכויות בביטוח לאומי של מבוטחים הסובלים מלחץ דם נמוך, ועשוי לסייע לכם להבין אילו זכויות תוכלו לקבל.
מתי לחץ דם ייחשב נמוך ומתי הוא עשוי להצביע על בעיה רפואית?
באופן כללי, לחץ דם ייחשב נמוך כאשר המספרים שנמדדו נמוכים מ90 בלחץ דם סיסטולי ו60 בלחץ דם דיאסטולי, כלומר 90/60.
לחץ דם תקין יעמוד סביב 120/80 ולכן לחץ דם הנמוך מ90/60, עשוי להיות חריג ולהצביע על כך שזרימת הדם בגוף אינה תקינה.
חשוב להדגיש כי על מנת להגדיר שנמדד לחץ דם נמוך, יש להתחשב במגוון גורמים כגון גיל, גובה ומשקל, תדירות של פעילות גופנית ועוד. לכן, במידה שלחץ הדם שלכם נמוך, יש לפנות לגורם רפואי על מנת שייקבע האם מדובר בלחץ דם חריג או לא.
יש לציין, כי לחץ דם נמוך מעורר דאגה בעיקר כאשר הערכים הנמוכים הינם חוזרים ונשנים, והנכם סובלים מלחץ דם נמוך באופן תמידי.
בנוסף, לחץ דם נמוך עשוי להצביע על בעיה רפואית במקרים בהם במקביל לערכים הנמוכים, הנכם סובלים גם מראייה מטושטשת, דופק גבוה, סחרחורות, לחץ בחזה, חוסר יציבות, בחילות וחולשה כללית.
כמה אחוזי נכות מקבלים בגין לחץ דם נמוך?
על מנת לקבל אחוזי נכות בגין לחץ דם נמוך, נדרש אבחון רפואי שלחץ הדם הנמוך קשור בתסמונת אופיינית קלה/קשה.
עבור לחץ דם נמוך עם תסמונת אופיינית קלה עשויים להיקבע 10% נכות, ועבור לחץ דם נמוך עם תסמונת אופיינית קשה עשויים להיקבע 30% נכות.
חשוב לציין שקביעת אחוזי הנכות תתבצע בהתאם להשפעת לחץ הדם הנמוך על יכולת תפקודו היום יומית של החולה, ובמידה שלחץ הדם הנמוך גרם לליקויים נוספים, הם עשויים להיכנס לחישוב אחוזי הנכות.
על כן, אלו שסובלים מלחץ דם נמוך בנוסף למחלות או ליקויים אחרים, הוועדה הרפואית עשויה לקבוע נכות משוקללת שחישובה מורכב מכלל הליקויים מהם סובל החולה.
מהם התנאים לקבלת קצבת נכות בגין לחץ דם נמוך?
ישנם מספר תנאים לקבלת קצבת נכות בגין לחץ דם נמוך. התנאי הראשון הוא שהוועדה הרפואית של המוסד לביטוח לאומי קבעה לחולה נכות רפואית של מעל 60% או 40% במקרים מיוחדים.
קביעת אחוזיי הנכות מתבצעת בהתאם לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי, כאשר כל ליקוי ממנו סובל החולה מוביל לקביעת שיעור אחוזי נכות מסוימים.
תנאי נוסף לקבלת קצבת נכות הוא קביעת דרגת אי כושר. כלומר, יש להוכיח כי כושר תפקודו והשתכרותו של החולה הצטמצם במעל 50%.
הוועדה הרפואית תקבע גם האם מדובר בנכות זמנית או לצמיתות, כך שגובה הקצבה ותדירות קבלת הקצבה תלוי בקביעה זו.
אילו זכויות נוספות ניתן לקבל מביטוח לאומי בגין לחץ דם נמוך?
ניתן לקבל עוד מגוון סוגי זכויות מביטוח לאומי בגין לחץ דם נמוך, זאת בהתאם לשיעור אחוזי הנכות שנקבעו לכם:
- שיקום מקצועי – חולים שנקבעו להם לפחות 20% נכות לצמיתות, זכאים לקבלת שיקום מקצועי הכולל אבחון תעסוקתי, סיוע בלימודים ומימונם.
- הטבות מס – חולה שנקבעו לו אחוזי נכות גבוהים (90%-100%), עשוי להיות זכאי לקבלת נקודות זיכוי במס הכנסה ואף קבלת פטור ממס הכנסה. באחוזים מסוימים אחרים ניתן לקבל הנחה בארנונה, הנחה במס רכישה ועוד.
- תג חניה לנכה – מי שנקבעו לו לפחות 60% נכות, זכאים לקבלת תג חניה לנכה.
לסיכום, מגוון הזכויות שתוכלו לקבל מהביטוח הלאומי תלוי רבות במספר גורמים כגון סוג המחלה שממנה אתם סובלים, השפעתה על יכולת התפקוד היום יומית שלכם והסיוע שאתם זקוקים לו.
אולם כפי שצוין קודם, לחץ דם נמוך כשלעצמו אינו מקים עילת תביעה נגד הביטוח הלאומי, אלא התסמונת האופיינית שמלווה לחץ דם נמוך.
לכן, אם אתם סובלים מלחץ דם נמוך ואינכם בטוחים ביכולת שלכם לתבוע, מומלץ להתייעץ עם עורך דין מקצועי ומנוסה בתחום.