פנייה לייעוץ אישי




    דלקת ריאות בזמן החלמה? דע מהן זכויותיך בביטוח הלאומי!

    דלקת ריאות היא מחלה זיהומית, שעשויה לגרום לתסמינים קשים כגון קשיי נשימה חמורים, כאבי חזה, שיעול כבד ותחושת מחנק. כשלא מטפלים בדלקת ריאות כראוי ובזמן, הדלקת עשויה להתפתח באופן שגורם נזק קבוע ומסוכן לריאות.

    חולה שדלקת הריאות התפתחה אצלו באופן שיצר מחלה קבועה או זמנית, עשוי להיות זכאי לקבלת סל זכויות בביטוח הלאומי. החלטנו לערוך עבורכם סקירה מקצועית שתסייע לכם להבין טוב יותר מתי חולה בדלקת ריאות זכאי לקבלת סל זכויות בביטוח הלאומי, ומהו בדיוק טיב הזכויות.

    דלקת ריאות בזמן החלמה? דע מהן זכויותיך בביטוח הלאומי!

    תוכן עניינים

    האם דלקת ריאות מזכה בקצבת נכות כללית בביטוח לאומי?

    ראשית, חשוב לנו להדגיש שדלקת ריאות כשלעצמה אינה מזכה באחוזי נכות או בקצבת נכות כללית בביטוח לאומי. על מנת שהוועדה הרפואית מטעם המוסד לביטוח לאומי תקבע לחולה בדלקת ריאות אחוזי נכות באופן שיוביל לקבלת קצבת נכות כללית, נדרשים להתקיים מספר תנאים:

    1. קביעת אחוזי נכות בהתאם לרשימת הליקויים של ביטוח לאומי – התוספת לתקנות הביטוח הלאומי מונה מספר גדול של ליקויים תוך קביעה בכמה אחוזי נכות מזכה כל אחד מהליקויים. במקרה של דלקת ריאות, על מנת שייקבעו אחוזי נכות, דלקת הריאות צריכה להיות כרונית, או כזאת שהתפתחה למחלת ריאה אחרת הקיימת בתקנות.

    כלומר, יקבעו אחוזי נכות לחולים בדלקת ריאות רק כאשר מדובר במחלה ממושכת, כרונית, שמשפיעה או גורמת לליקויים אחרים. דוגמא למחלה כזו היא דלקת כרונית של סמפונות הריאה. שימו לב, על מנת שהמבוטח יהיה זכאי לקבלת קצבת נכות כללית, הוא צריך להיות בעל נכות רפואית של 60% לפחות.

      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

      1. דרגת אי כושר – הוועדה הרפואית של ביטוח לאומי קובעת גם דרגת אי כושר, כך שרק במידה שנקבע כי יכולת התפקוד היום יומית ויכולת ההשתכרות שלו ירדה במעל 50%, המבוטח יוכל לקבלת קצבת נכות כללית.

      מהניסיון שלנו, קשה לקבוע מראש מה יהיה גובה הקצבה, והוא נקבע בהתאם לאחוזי הנכות של המבוטח ודרגת אי הכושר שלו, בצירוף נסיבות המקרה הספציפי.

      כיצד מגישים תביעה לביטוח לאומי בגין מחלת ריאות?

      בגין מחלת ריאות, כמו בכל תביעה שמוגשת לביטוח לאומי יש לבצע מספר שלבים. ראשית, על המבוטח לבצע בדיקות רפואיות הנוגעות לתפקודי הריאה כגון בדיקת תפקודי נשימה ובדיקות רנטגן של החזה. לאחר מכן, יש לאסוף מסמכים רפואיים, חוות דעת רפואיות בנוגע למצבו, תוצאות של בדיקות שונות וכל טופס רפואי אחר הרלוונטי למקרה שמוכיח את מצבו של המבוטח.

      לאחר מכן, יש למלא את טופס התביעה, ולצרף אליו את כלל המסמכים שאספתם ומסמכים נוספים הנדרשים על פי המוסד לביטוח לאומי. לאחר הגשת התביעה, המבוטח יזומן לוועדה הרפואית שתקבע עבורו אחוזי נכות ודרגת אי כושר. הוועדה תקבע גם האם מדובר בנכות זמנית או לצמיתות, ואת תאריך תחילת הנכות. לבסוף, החלטת הוועדה תישלח אל המבוטח בדואר.

      מה ניתן לעשות במקרה שהוועדה הרפואית דחתה את התביעה?

      במקרה שהוועדה הרפואית דחתה את התביעה, או שהמבוטח אינו מרוצה מהחלטות הוועדה, למשל אם הוא חושב שנקבעו אחוזי נכות נמוכים שלא משקפים את מצבו, קיימת אפשרות להגיש ערעור על החלטת הוועדה לוועדת העררים של המוסד לביטוח לאומי.

      חשוב לנו להדגיש כי וועדת העררים בעלת סמכות לשנות את החלטת הוועדה הרפואית הקודמת, הן לטובתו של המובטח והן לרעתו. לכן, במידה שנקבעו לכם אחוזי נכות, אנחנו ממליצים לשקול בכובד ראש האם כדאי להגיש ערעור, שכן וועדת העררים עשויה לקבוע שיש להפחית באחוזי הנכות שנקבעו.

      עם זאת, מניסיוננו, מבוטחים רבים מניחים הנחות שגויות בנוגע לסיכויי הערעור שלהם ולא אחת מוותרים לביטוח הלאומי ומפסידים פיצוי שמגיע להם. ולכן אנו ממליצים לשקול היטב את כלל הגורמים שיכולים להשפיע על קבלת הפיצוי.

      לא רק קצבת נכות – זכויות נוספות בביטוח הלאומי במקרים של דלקת ריאות בזמן החלמה

      חשוב לנו לציין כי במקרים של דלקת ריאות בזמן החלמה שעומדת בתנאים של תקנות הביטוח הלאומי ואכן מזכה באחוזי נכות, סל זכויות המבוטח אינו מסתכם רק בקצבת נכות, אלא בזכויות נוספות. לדוגמא, כאשר נקבע למבוטח שיעור אחוזי נכות גבוה (90%-100%), המבוטח עשוי להיות זכאי לקבלת פטור מתשלום מס הכנסה.

      בנוסף, בקביעת אחוזים נמוכים יותר, כגון 20% נכות לצמיתות, מבוטחים עשויים להיות זכאים לקבלת סיוע כלכלי בתשלום שכר הדירה, אבחון מקצועי ומימון לימודים שיסייע להם לחזור לעבוד.

      אל תוותרו על הזכויות שלכם בביטוח הלאומי

      חשוב לנו להבהיר כי דלקת ריאות, במיוחד במקרים כרוניים או מתמשכים, עשויה להוביל לזכאות משמעותית מול הביטוח הלאומי. אנחנו מודעים לכך שמדובר בתהליך מורכב שדורש הכנה מדוקדקת של מסמכים רפואיים, הגשה נכונה של התביעה, והתמודדות מול ועדות רפואיות. זכרו כי מיצוי זכויות נכון יכול להקל משמעותית על תקופת ההחלמה ולאפשר לכם להתמקד בדבר החשוב ביותר – הבריאות שלכם.

      אל תהססו לפנות אלינו לקבלת ייעוץ והכוונה מקצועית שתסייע לכם למצות את זכויותיכם – החל מקצבת נכות ועד להטבות נלוות כמו הקלות במס והטבות בדיור.

      * יש לכם הצעות לעדכון/תיקון התוכן? אנא כתבו לנו כאן

      *המופיע באתר מה שמגיע אינו יכול להוות תחליף לייעוץ משפטי, ואין בו המלצה או חוות דעת. העושה שימוש בתוכן או המסתמך עליו, עושה זאת באחריותו.

      נושאים באתר
      לייעוץ ראשוני חייג 077-8041969 (זמינות 24 שעות)
      פנייה לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

        מידע חשוב נוסף
        הצעה לשינוי/תיקון תוכן באתר

        מצאתם טעות, שגיאה, אי דיוקים בתוכן?

        חסר לכם מידע נוסף שנכון לדעתכם להוסיף?

          קבלו מראש את תודתנו והערכתנו הכנה!